Har det underbart,med Underbara!

Har haft en hel del underbara dagar nu,sol och värme och Underbara. Har hunnit med både Sandbankarna,Blåsut,Klipporna och kalkugnen. Och jag stormtrivs som ni kanske förstår! Livet leker! :D det enda jag hoppas på nu är att först få jobbet på Rullsand i sommar,eller ja jag skulle ju inte klaga om det dök upp ett "riktigt" jobb istället.Man vet aldrig,det är mycket som dyker upp såhär års,blommor,insekter,knoppar,fräknar..
Snart så är det Sista April med,vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra.

Blir nog en sväng ner till kasen
(som det så fint heter här,men inte i Gbg minsann..) Och nå litet gott att dricka.
Eller är det någon annan som har något förslag?


Over and out Miss *E* Min Underbara.


Grrrrrrrrrr grillning!,och en hel del intressant snack!:D

Jahapp så var årets första grillning avklarad! Jag och Sofie ,en engångsgrill lite onyttigheter..(opps!) och några filtar!
Hur skulle detta sluta tänker ni nu va??(ni konstiga typer som orkar ta er tid och läsa mina konstiga inlägg,skriv mej gärna en kommetar så blir jag glad :D),Oppss!,där tappade jag nog några läsare:P,men ni som känner mej vet att att ja bara skämtar lite med er! Men det slutade alldeles utmärkt. Vi är inte så dumma som vi ser ut ;p
Vi hade iallafall tur med vädret! Eller vi hade väl tur med det mesta faktiskt.Var lite problem där i början bara med hur grillen fungerade,ha ha! Men grillmästare..mästarinna som man är så fixade det sig med. Och mumsigt värre vart det.Vi blev där väldigt länge faktiskt,pratade om ditt å datt.Knäppte många fina bilder på det alltid underbara Långsand.

Dagens nya fraser måste bara nämnas : Mer sånt åt folket.  ,och den klassika: .comHelgens Påskbravader..och veckan framöver.

Det hela började på fredagen.Sofie kom hit med världens godaste pepparlax! Tack så mycket<3 Lär beställas mer till Midsommar! Och självklart den sedvanliga Explorer.
Som hon så fint sa: I´ts me and my Explorer ;)

Sen så träffade vi Catta här utanför och,begav oss hem till hennes bror Daniel.Det blev en rolig kväll tyckte jag,med en liten snabbvisit till Blåkulla ;)träffade dock inte på några andra häxor,annat än mej själv :(

Dagen efter mådde man prima!,Sofie kom hit på kvällen och vi tittade på en film på tv,och syndade i en påse chips ifrån Staffans.Men gott var det allt! Ibland måste man få unna sej lite gott med,förstår vad tråkigt det skulle vara annars.Jag har även hunnit med en liten tripp till Leufsta bruk,med mamma och hennes kompis.Det är så mysigt och fint där.Var en massa hantverkare och konstutställningar där,fyndade ett armband för bara 50kr! fint,och knappast någon som har lika heller:D Vi hann också med en liten sväng till Valbo,för mamma och Lena skulle ju självklart se Lars Kristers och Scotts..Wiiiiiiieee! (ni förstod att min intressaflagga var hissad högt va? :P)Men jag fick shoppat två par örhängen och en blus.Ja det var väl Påsken i det stora hela.Var en riktig trevlig sådan tycker jag. Nu så är det tillbaka till vardagen igen. Imorgon ska jag på nå slags möte genom Ams.Får se vad det är för någonting ja hoppas det är bra. På fredagen tänkte jag och Sofie grilla gott,och kanske blir även att dricka lite gott! ,vid någon strand,vilken är dock inte bestämt än. Någon som vill hänga på kanske?? Varsågoda! :D

Idag är det "trök" väder och det finns inte alls nå att göra,jag tror ja ska ta och skissa lite,jag införskaffade nya pennor på "Dollarn" här om dagen.


Jag vill nu tillänga en speciell rad till dej Sofie,så sug åt dej!! *Flinar*.
Jag har ätit filmjölk till frukost, och till mat blir det en grymt god tacopaj ;)

De du! det går inte av för hackor.

Over and Out.....Miss *E*


Resan till Blåkulla!

Snart närmar det sig Påsk.
Ingen direkt jättestor högtid,men jag gillar Påsken endå.Man får pynta å pyssla,sånt ja gillar!Har ju redan gjort fint på balkongen,och häromdagen gjorde ja en krans av hängbjörk och vide,och sedan satte jag fast en liten tête â tête lök, så enkelt och så fint.Jag är inte nå större fan av dom vanliga gula påsklijorna,men tête â tête blommorna är fina.Nu kom mamma hem med tre stycken franska ljustgula tulpaner med,dom satt ja ner i en vas bara,för dom är så fina i sig själva.

Sen så har jag funderat på det här hur ja ska ta mig till Blåkulla i år,förra året blev det en snabbvisit på kvällen med min kompis Catta,vi försökte få med oss Sofie med men det gick minsann inte!:( Men det ska allt ändras på. Frågan är bara hur vi ska klara oss i från det hemska "sjukan" som vi fick dras med i en vecka ca efteråt,men det blir väl så antar jag när man träffat Djävulen själv och allt.
Vackert..

En annan fin sak man kan göra till påsk är köpa några billiga pärlhyacinter,på bilden har dom vita,vilket är grymt fint kolla efter sånna säger ja bara.Eller någon annan fin påskblomma och sätta i en skål ,eller fat med lite mossa runtomkring,och lite pynt. så enkelt och så fint. hittade den här bilden på nätet,fint om man tog bort dom fula kycklingarna ha ha! Som ni kanske förstår så jublar jag inte direkt av en massa "lull lull" less is more! va det någon som sa.Nog om mina små ideér!
Blåkulla ,var det ja.Dit drar jag och festar med Djävulen;) men tydligen så tycks det behövas lite saker för att komma dit..hmm

En plats där häxor samlas

Blåkulla var enligt folktron en plats som besöktes av flygande häxor. Blåkulla behövde dock inte vara en specifik plats, utan en enkel kulle i närheten där häxorna behagade träffas.

Häxan antogs fara till Blåkulla på en kvast, gren eller någon form av vardagligt redskap, eller på t ex ett husdjur. Med hjälp av en nål kunde häxan öppna ett hål i en vägg om så skulle behövas, stort nog att ta sig igenom.

På färden tog hon ibland med ett barn som skulle värvas till Satans tjänst. Berättelser från barn eller vuxna som sade sig på detta sätt blivit bortrövade blev i häxprocesserna det enda beviset - och det enda som behövdes - när häxan skulle fällas.

Under tiden som häxan befann sig på Blåkulla kunde omgivningen inte märka att hon gett sig av, utan hon tycktes fortfarande befinna sig på sin vanliga plats.

Förutom påsken sades Blåkullafärder också äga rum på Valborgsmässoafton.(ohh blir nog en tripp då med kanske;))

Hmm.. ja ett vardagligt redskap kan ja fixa,annars så tar ja Prisse.En nål blir lätt...,men ett barn. blir nog svårare!
Nej det lättaste vägen dit är nog att först gå till Systemet och köpa lite häxbryggd,(Men passa er då för att köpa Husets vin..bara EN varning!) och sen festa på:D
Blåkulla here I come! ha ha.

BLÅKULLA


Vårstädning,och Dregen och Markus;)

Åhhh! Nu känns det verkligen som att våren är här,det hoppas jag,att den stannar nu alltså.Så man inte vaknar up till snö igen.Jag har både sett Blåsippor och Tussilago,sån härlig känsla! Ja ni vet när snön smälter och d börjar titta upp lite grönt här och var.Jag och Mamma var till Plantagen i dag å köpte lite påskblommor till balkongen.Vart jättemysigt där nu,så nu är det bara å vänta på finväder så man kan sola:D inhandlade också penséer..ljust gula/lime, vårigt värre!Och dom hade fått in så mycket fint där nu,det bara klia i fingrarna.Jag köpte Basilikafrön som ja ska så med så man får färsk egenodlad basilika till sommaren.Omja känner mej själv rätt så kommer det nog bli en hel del mer kryddor också.Ikväll så blir det en tvkväll.Såg att både DREGEN och MARKUS ska va på tv ikväll,så det får man inte missa!! speciellt inte DREGEN! kom i håg det! han är med på Grillad vid nio,och Markus på Så ska det låta vid åtta.Just nu sitter jag och lyssnar på en sjukt bra låt. Fergie-big girls don´t cry.
Snart så är det Påsk! och då kommer min lille Catta hit igen,ska bli skoj skoj! Och snart så kommer även DU igen.Jag får sysselsätta mej med att "sniffa" på parfymen så länge....RSS 2.0