Nostalgihelg!!!:D

Nostalgi (grekiska nostos, hem, och algos, sjuka) betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet.


Igår kväll så var jag med Catta och kollade på Melodifestivalen,hamnade till slut hemma hos hennes broder.Vi hade köpt oss en liten flaska vin,å satt där och sippade och dippade,våra grönsaker.Mycket trevligt! Efter några glas vin så är det oftast så att man bara vill ha mer,och så vart fallet även denna gång.Men vi hade ju bara införskaffat en flaska.Så vi "lånade" Cattas brors vinare som han hade hemma.Sen så vart det skoj!:D vi hamna vid datorn och youtube,ivrigt sökandes efter gamla minnen,dvs gamla barnpogram och låtar.Alltså förr i tiden,då var det minsann bra barnpogram som gjordes!Men va är det för skit som ungarna får kolla på nu egentligen?Neee tacka vet jag Skymmnings sagor ,Bo ko,pippi pelikan,Rädda Joppe död eller levande,Simpor och grodfötter,Jolebitar och den klassiska sången till Boktipset...Ni vet da da da da ,dada da dada da..Ha ha :P alla förstod säkert vilken ja mena nu! Men sen så fanns det ett HEMSKT barnpogram som man titta på fast man var livrädd...Ika i rutan.....alltså fyyyyyy faen! Uscha får rysningar.

Sen så vart det såklart en massa gamla minnen prat,som det alltid blir.Tänk vad mycket störda,knäppa,roliga saker vi har gjort ihop.Oj oj oj säger jag bara.

Ja men nu över till Melodifestivalen.Bojkotta skiten NU! alltså det har ju spårat ut för längesen,men ändå tittar man för det finns inget annat att glo på. Men den tanten vidare...hmm va tänker folk med? Inte för jag vet vad vi skulle ha skickat vidare,tycker alla låtar är dåliga,men sen finns det dom som är mindre dåliga.Men allvarligt talat lägg ner.

Det blir liksom en tävling i vem som kan va konstigast typ..:S Ska nu avsluta denna helg med att gratta Sofie,och kolla på Beck ikväll.Har varit en mycket lyckad helg tycker jag! Sökte på ordet Nostalgi på Google och ja fann dessa bilder.Nostalgi eller hur?

                                                                                                                                     


En vanlig dag...

I dag har ja varit på stan en sväng.Inhandlade en outfit till dopet på lördag,blev en jeanskjol och en korallfärgad top till,blir nog nice det! Tänka sej att jag inte kom hem med några örhängen!! vet inte hur ja lyckades,fast jag stod där inne på ur& penn och suktade...men d var inga som sagt... vilket är väldigt ovanligt nuförtiden:P
mja..annars hände det väl inte så mycket skoj på stan.Handla lite smågrejer å sånt man behöver ni vet.
Nu så sitter Catta på tåget på vägh hit:D var ju ett ta sen vi träffades nu,sist var nog nyår,så d ska bli skoj skoj!
Jo alltså varför är d bara konstiga människor som jobbar på arbetsförmedlingen?,jag har iaf alltid lyckas fått alla skumma typer som handläggare...ja eller sist hade jag faktiskt en normal.Men jag ringde dit i dag(har fortf inte fått nån kallelse fast d var 100 år sen ja skrev in mej typ...) ringde iaf för att ja måste ha nån som skriver under mina papper.Och oj oj oj vilken seg människa jag prata med jag fick säga mitt person nummer 3 gånger innan hon fick det rätt:S man börjar ju fundera lite då faktiskt...plus att hon upprepa allt hon sa:P dom är såå muntra där så alltid!:D
Och nu så är d inte långt kvar:D Går nog ganska fort nu hoppas jag.
Nu ska ja nog ta å kika runt en sväng på Fb,sen så blir d tv å telefon;P
Ett roligt bra "citat" eller va man ska kalla det, som ja hitta: Kärlek är stimulans för hjärtat,och lokalbedövning för hjärnan! stämmer mycket bra faktiskt tycker jag.
 


Klä sej i döda djur???!!! NEJ TACK!

Blir sååå förbannad av att folk ens kan komma på tanken att köpa en äkta päls,fy fan va vidrigt. Ni skulle bara veta hur dom gör för att få av den pälsen.Det är fruktansvärt! satt å läste nu på aftonbladet om det hela.
Mår illa nu,alltså det är så vidrigt. jag fattar inte hur vissa människor kan vilja bära det?Hur kan man vilja ha på sej något som ett djur har lidit så fruktansvärt för? Dessa människor borde flås å känna på hur det är,så kanske dom fattar!
Varför överhuvudutaget bära äkta päls,när det finns fusk päls som är minst lika snyggt.?
Är i alla fall glad att på aftonbladets omröstning så är det just nu 63.3% som säger nej till päls.
Gå in och rösta du med! och kolla in reklamfilmen med P!nk!så bra Heja P!nk :D  jag håller helt med. jag kommer alltid så på djurens sida jag med! Om det nu skulle vara så att du är pälsbärare och läser detta,så kan du ju höra av dej med en komentar och förklara hur fan du tänker!?

Länken till aftonbladets artikel är:

http://www.aftonbladet.se/sofismode/article3678416.ab


snö snö snö snö snö...*Blä*!!!!

Alltså jah HATAR snö,vem kom på det? Han skulle ja vilja snacka med...jag är säker på att det är en han,endast det motsatta könet kan komma på nå såååå dumt! *hahhaha* varför ska d finnas just där jag bor????
åhh blir så less,igår så töade lite av skiten bort iaf,men sen imorse när man vaknar å kollar ut så är det nån jävla snöstorm utanför fönstret!*hua* ja det ger ju verkligen hopp om att sommaren å våren är nära....känns som den är väldigt väldigt väldigt långt borta nu!:(
Jag kan inte minnas senast det var bart på backen,det har fan i mej var snö hela långa vintern.:(:(
Och till vilken nytta då???;Det är fult,äckligt,blött,kallt,slaskigt,å obehagligt. Jag längtar till midsommar;) wwwwiiiiiiiiiieeeeeeeee!!! vad kul det ska bli. Satt och drömde mej bort tidigare i dag,å skapade världens bästa grupp på facebook:D *hehe*
Gå med vettja! "alla vi som längtar till midsommar" :P
Imorgon ska ja till Valbo en sväng med mammsen iaf,handla lite smått å gott.
jahapp det var droppen!!,nu när jag tittar ut genom fönstret så snöar det ännu mera...åhhh!!! jag går i ide tills det blir vår,väck mej då,Tack!:D så om ni hör från mej ett tag så vet ni vart jag är;D


 En dag på stranden......ahhh


Boken.


Här kommer ännu ett litet utdrag från min lilla bok!

Tisdag 17 juni

Lilja Landin stod i tädgården och påtade så gott hon kunde.Hon var klädd i ett par snickarbyxor och ett vitt linne,det långa blonda håret lockade sig ner för hennes axlar,hon var ganska kort och hade glasögon.35 år var hon,men hon såg ut att kunna vara runt en 25.Rätt som det var kände hon hur det sparkade till i magen,hon log och klappade sig lätt på magen.En kille skulle det bli,det visste hon bara trots att hon inte hade kollat upp vad det skulle bli,fast en Per ville veta.Jag vet redan hade hon bara sagt och skrattat.Lilja tänkte för sig själv att usch vad mycket ogräs det blir,men nu hade hon all tid i världen sen hon flyttat till Långsand.Per och Lija hade alltid drömt om att bo på landet bortom all stress i Stockholm.Och sedan Lilja blev gravid hade dom börjat leta hus på allvar.Per sökte jobb på pappersmassafabriken Stora Enso i Skutskär.Lilja hade slutat sitt jobb som förskolelärare och tänkte vara ledig fram tills bebisen kom.Per tjänade så bra på fabriken, mycket mer än på sitt gamla jobb. Och huset dom köpt hade varit ganska billigt, speciellt om man jämförde med miljonvillorna i stockholm.huset hade dom sett på internet av en slump,och förälskat sig i.Dom åkte dit och tittade på det.Det låg sådär gulligt,alldels i en skogsglänta.Rött med vita knutar och en liten gäststuga till.Fast den var i stort behov av renovering.Så dom sålde sin lägenhet i Stockholm och flyttade hit så fort Per hade fått jobbet på fabriken,vilket var i början på januari.Och det känndes väldigt långt borta nu.Allting var så annorlunda här mot för i stockholm.Här kände alla allla,man hälsade på varanna även om man inte kände igen alla. Lilja trivdes mycket bra med det.Och hon förstår inte hur hon kunnat stått ut i Stokholm.

-Hur går dej för dej? hörde en röst bakom husknuten.En liten tant med långt grått hår uppsat i en knut på huvudet syndes bakom knuten.Det var Gunilla Södergren,deras granne.Hon bodde i ett litet brunt hus alldels intill deras eget.Där bodde hon med sin katt Tusse. Sedan dom flyttat hit så hade dom blivit mycket goda vänner med Gunilla.Per brukade hjälpa henne om det var något "karl göra" att göra som hon brukade säga.Lilja brukade ta hand om Tusse, dom gångerna Gunilla åkte till Skutskär och hälsade på sin son Håkan.Gunilla var en blomsterälskare och hade en stor prunkade trädgård som hon var mycket noga med.Det var hon som hade hjälp Lilja med att se skillnad på blommor och ogräs.Lilja hade inte direkt gröna fingrar,men nu började hon lära sig allt mer, och det såg riktigt prydligt ut rabatterna tack vare hennes hjälp.Gunilla gick tvärs över den lilla gatan som skiljde av hennes hus från Pers och Liljas.Tusse gick hack i häl,som han alltid brukade göra.Alltid när Gunilla skulle ut så följde han efter.Vilket alla grannarna tyckte var roligt,dom brukade skämtsamt säga "hunden" om Tusse.Tusse var femton år gammal,men forfarande pigg och lekfull.Ett väldigt skrikande och pipande hördes från ett träd,Tusse var i full fart med att jaga fåglar.Tydligen så såg det ut som att dom hade ett bo i Gunillas tall på tomten.Tusse var nu på väg upp i tallen med full fart.-Tusse kom ner!,djurvän som hon var så tyckte hon synd om dom stackars små fåglarna.Efter ett tag så gav sigTusse och kom in,hon var nu i köket och letade efter något att äta till middag,ja de var just inte så mycket till mat hon hittade,lite makaroner å två stycken köttbullar som hon hittade längst in i frysen.Men det fick duga,hon var inte direkt stor i maten.Sen hennes man Carl hade dött så var det inte roligt att laga mat till sig själv tyckte hon.
Torsdag 19 juni

Poliskommisarie Beril Granqvist bet lite på blyertspennan som han satt och fingrade på.Tankarna var långt borta,han tittade ut genom fönstret.Ute var det en varm sommardag perfekt för att bara lata sej tänkte Granqvist.Men det var ännu några veckor kvar innan han hade sin semester.Granqvist kliade sej i det lilla hår som fanns kvar på det kala huvudet.I 25 år hade han suttit på samma kontor och tittat ut över Gävles stad.Vilket han trivdes mycket bra med,ungkarl som han var.Där hemma fanns ingen som väntade eller ja,fiskarna då men dom väntade knappast på Granqvist,inte var dom mycket till sällskap heller.Bara fina och rogivande att titta på,vilket kunde behövas efter en lång arbetsdag.Tankarna avbröts av att det knackade till på dörren.-Sitter du och sover nu igen?Granqvist svarade inte på den ironiska frågan han bara skrattade gott.Therese "Tess"Lantz kikade in genom dörröppningen,hon var det nya tillskottet i familjen som Granqvist brukade säga.En mycket tuff,kaxig envis tjej i 30-årsåldern.Hennes korta svarta hår spretade åt alla möjliga olika håll.Hon var alltid på språng och ville att saker och ting skulle hända.Tess hade redan från första veckan fått mycket god kontakt med Granqvist.Hon hade vuxit upp i en polisfamilj.Hennes pappa var mycket lik Granqvist tyckte hon.Tess pappa hade dött för några år sedan i hjärtinfarkt.Hon hade alltid vetat att hon också skulle bli polis.Nu väntade hon bara på att få vara med om ett stort spännande fall.I´m back!

Nu så tänkte ja att ja skulle försöka printa ner nå här...var ju ett tag sen sist,om man säger så.Har inte riktigt varit på "skrivarhumör".Sen ja skrev sist så har det hänt ganska mycket i mitt lilla liv.Jag är nu singel igen,och har flyttat hem till mammsen in the "Gehtto",men men sånt e livet! In the Gehtto,är för övrigt en mycket bra låt med Elvis tycker jag.:DTänk vad man kan tro att vissa personer är hur bra och perfekt som helst,men egentligen är det totala motsatsen!!Tur att den tiden är över nu iallafall,mår så mycket bättre nu!:D En annan låt som är sååå brrraaa är skönheten och odjuret,och filmen oxå såklart:D men det var typ 100 år sen ja såg den kommer ihåg att jag var och såg Disney on ice med den,och ni vet den lilla muggen i filmen chipp lr va han heter?:S sånna muggar kunde man köpa med isglass i,det är ett sånt minnne som har satt sej fast i min hjärna.Undrar vad som avgör vad man kommer ihåg från sin barndom och inte kommer ihåg?
Nån som har den filmen föresten??
En annan skoj sak som hänt är att jag å Sofie var ut förra veckan,(jag har inte varit ut på jag vet inte hur länge) vi var och såg BACKYARD BABIES!!!:D ohh d var skoj,men liiitte för mycket folk,men jag fick ju se min älskade Dregen iaf,å drag var det...fast jag blev lite besviken att dom inte körde en av mina favvolåtar Roads.Mer rock´n roll i mitt liv Tack!:D hehe tror ja alltid varit en liten smyg "rocker" sådär haha,bara kommit på det nu på senare dar.:P Ett annat bra band som måste lyssnas på är Volbeat dom e grymma...och Mustasch :D
I veckan så kommer min lilla Catta "hem" på torsdag,snarare bestämt,så då blir d skoj!:D blir nog ev utgång där med:D ska bli skoj skoj.Sen på lördagen ska jag på dop. Min kompis Nina har ju fått barn.Och sedan på söndag blir d lite fika och gratulationer med Catta till Sofie som fyller 20!!! Känns som att d var inte alls så länge sen jag fyllde det faktiskt,men d är ju ett bra tag sen.Ja och sen så är det nästa vecka..och den närmar sej:D
Synd bara att det aldrig verkar vilja bli sommar på d här j*vla stället!! Men d kommer väl får ja hoppas.Jo jag satt och tittade lite i min dagbok,och såg en kul grej som hände när jag var i Gbg senast och hälsa på Catta. Det var såhär att jag hade haft nå skit i mitt öga (som jag alltid lyckas få hårstrån å skit) och så nämde jag nå om det till Catta.Hade ju rest ganska långt,vilket resulterade i att jag var ganska trött å flamsig som jag brukar bli hahah,vilket Catta också var.Sen när vi var på spårvagnen på väg till henne,så får ja nå i ögat igen,å säger det till Catta då hon säger: det var nog en spårvagnsfluga!! hahahahaha vi höll på att dö av skratt,men va var d roliga i det  egentilgen?? haha sån där sjuk grej som man kan flamsa å skratta åt när man e på d humöret! *gött*:P
Senare på kvällen skulle vi dra vårat lilla "skämt" ,men d var ingen som garva,förutom jag å Catta som höll på att dö av skratt igen.
hahha
det får avsluta för dagen!:D
RSS 2.0