Den stora "Trissdagen"!

Det hela började med att den 28:e november 08,så fick jag ett mess av min mamma..där det stod.
"tro det eller ej men jag har skrapat fram tre tv rutor på triss" Jaha min första tanke var,ja d var ju ett kul skämt..Jag som befann mej i Gbg vid tillfället,ringde upp mamma och fråga.Och ja det hela var ju sant! Lite senare fick ja veta mer om vilket datum det skulle bära av till sthlm och så vidare.Fick reda på att d minsta man kan vinna är 50 tusen och det mesta 5 mille!!
Det vart en tids väntan,den 21 Januari blev det skrapning!:D
Men resan började redan den 20:e. Vi gick upp tidigt på morgonen,tog en taxi ner till skutskärs central,än så länge var ingen nervös..vidare med upptåget till Uppsala.Där vi mötte mammas kompis Lena som också skulle med.Och sedan vidare till Sthlms central.
Väl framme så skulle vi leta upp våran chaufför som skulle stå där och vänta på oss med en skylt med mammas namn.Japp för här åkte man flott i en ny svart volvo limo! Det var väldigt nice att glida omkrong i den,synd bara att d inte var så långt till hotellet!
väl framme så fick vi inte checka in riktigt än..så vi lämmnade bagaget där,och promenerarde ner till sturegallerian.
Det blev lite shopping för min del iallafall. En svart mycket snygg väska på MQ som ja är mycket nöjd med! och en halsband från SNÖ.
Vi hann också med att klämma i oss en sjukt god räckmacka för 150 spänn.
Väl tillbaka på hotellet så möttes vi av ett fint rum.. och champangen stod kyld och redo att avnjutas!
senare på kvällen så åt vi en god middag,och drack gott nere i hotellets restaurang...Gratis är gott!*haha*
Ja sen så kom kvällen,och jag var tydligen den enda som inte kunde sova någe bra alls.
kl 05.00 ringde väckarklockan. Upp och hoppa! den stora dagen var här.
Mamma var fortfarande inte någe nervös alls.Vi gjorde i ordning oss och gick ner och åt frukost.Sen var det bara att vänta på "våran" limo igen,den här gången inte lika ny som den förra,men flott var det iallafall!
Väl framme blev vi mött av en person från Triss, och en kontrollant från Svenska spel.Vi släppte av mamma vid sminket och vi gick ner och satt oss i fikarummet och väntade och väntade....
Mamma kom tillbaka efter en lliten stund,och var nu nervös! inte så konstigt med tanke på att nu var d inte långt kvar alls,det som vi väntat på så länge!
När vi satt där så såg vi några kändisar med..Malou von sivers,Carl bildt nyhetsuppläsare mfl.
strax innan sändning så fick vi gå till studion och knäppa lite kort medans det var reklampaus.Hejade också på Kristin Kaspersen och Fredrik olofsson som var programledare.
Vi fick stå alldeles bakom kameran ,tittade på en tv skärm som visade sekunderna till det skulle börja...oj va nervös ja vad! mina ben skaka..Men mamma gjorde det hela väldigt bra tycker jag. Och det slutade med 50 tusen.
Ja lite tråkigt är det ju,men man ska inte klaga! Det var en grymt rolig upplevelse iallafall.
Det är bara en på en och halv miljon som kommer med.! Så tur lär man ju ha med sej!

Typiska tjejgrejer!

Ja kom och tänka på en sak..vi tjejer har så mkt konstigt för oss ibland.Visst är d så?
Ta till exempel en sån enkel sak som att gå å handla ex sköjlmedel. Ja då står man där bland alla fiiinna flaskor å ska lukta på varenda en,innan man kan bestämma sej..det är sommarbris och det är persika och ja vet inte allt. Men hallå?! egentligen så spelar det ju ingen som helst roll,alla luktar ju gott.I slutändan så luktar det inte nå mycket om tvätten iallafall,förutom nytvättat då.Men det är ju inte så att man går omkring sen och luktar persika.Har ni sett nån kille stå å sniffa på sköljmedel nångång?!...näe ja tror inte d va!,men håll utkik,och informera mej!*haha*Och har ni föressten sett den där löjliga reklamen på tv,om sköljmedel,kommer inte på nu om det Ariel eller vad det är.
Det är en massa tygdockor som står och dansar och håller på.Hur kan man bara komma på en sån reklam? Jaja nog om det.En annan typsik grej är att gå på toa med tjejkompisarna när d är fest! Ja vem har inte gjort det?,men alltså va gör man det för egentligen?,antagligen för att man kan ju inte bara slita sej från kompisen i den korta tiden det tar på toa,man kan missa något viktigt samtalsämne då! Ja sen är det en annan sak om man ska sminka och göra sej i ordning då..då är d viktigt!*haha* Men jag är precis likadan själv.Bla bla bla..sminka,fixa håret grejja.
Inte heller på denna punkt har ja sett ett killgäng gå in tillsammans på toa.*haha* Men det skulle nog vara en rolig syn det med:D
Och ännu en sak är att vi tjejer ska alltid tänka så,och fundera över allt möjligt.Men speciellt om det är någon av det motsatta könet inblandat i diskussionen.ja vi kan fundera i en evighet på varför han sa så,och inte sådär istället.Och hur mena han egentligen?
På minsta lilla småsak liksom.Vilken kille sitter och funderar på sånt? Ja jag förstår att ni killar också tänker..*haha*! Men absoulut inte som vi tjejer funderar.
Jag har ett ganska roligt exempel på det här med att köpa grejer.Mina kära vänner..nämner inga namn:P Ni skulle bara veta hur omständigt det kan vara att köpa en deodorant!! oj oj det säger jag bara..det ska luktas å det ska kollas så den är snygg och matchar med nessecären.Men för oss tjejer så är sånt viktigt! Det bara är så,och kommer nog alltid vara.
Ja ja ,ja ska inte säga nåt för jag är precis likadan,men det där med deodoranten var nog det roligaste på länge..eller ja det  finns en till historia men den orkar ja inte ta nu!*haha*
Och för att tala om alla burkar,flaskor och sånt man har i badrumskåpen..! Parfymer å det ena med det andra.
Ja så hur kan det komma sej att vi tjejer lägger ner så mycket tid på sånna små skitsaker,som egentligen inte spelar så stor roll?! Eller gör dom det? Ja i och för sej så gör snygga saker en glad. man vill ju inte ha fula saker.
Jag tror killar har det så mycket lättare än vad vi har iallafall. Man kanske borde sluta tänka på sånna där småsaker,men man är ju tjej så hur ska det gå?!


Finns det liv på någon annan planet?

Jag tror det finns det iaf!
igår kväll hände något på himlen över södra sverige,ett mystiskt blått och grönt sken lyste upp himlen.Vad det var kan ingen riktigt föklara i artiklen,kanske en meteor eller en meteorit. Men en om det är en meteorit så slår den ner i backen någonstans,men inte har om hittat något på marken ännu.Som kan förklara vad människorna såg.
jag tycker sånt här är mycket spännande...enligt mej så borde det finnas en stor chans till liv på andra planeter.
varför skulle det bara finnas här på jorden?
Människor i alla tider har sett konstiga saker som inte går att förklara.
Vad jag däremot tror är att det är mycket sällsynt med liv som oss människor,men jag tror det finns någon slags annan form av liv därute någonstans.Och tänk vad häftigt om man någon gång skulle få sen något sådant oförklarligt fenomen.
Jag vägrar att tro att vi är ensamma! Hur kul är det då?,näe nåt kul måste man ju ha och fundera över.Sitter nu för fullt och söker på google om ufon,utomjordingar,liv på andra planeter.Mycket intressant annat läsa,men mycket är nog strunt med.Men om man läser det forskarna skriver så är det inte alls omöjligt!
En favorit jah har är filmen E.T!! åhh han är väl för söt,med sina långa fingrar,och när han pekar upp mot himlen och säger den klassika repliken -E.T phone home.Ja om ni inte har sett den så bara måste den ses! Nu ska ja fortsätta kolla vidare...spännande!
Länken till aftonbladets artilkel är här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4204952.ab


skrivklåda!

jag försöker skriva en bok,nåt jag fick för mej för ett tag sen..mest på skoj sådär.
har inte "döpt" den ännu,men iallafall som handlar den om sommar ! (förvånande ni vart va?)
och såklart en bra bok måste ju ha med lite mordfall med.
här följer ett litet utdrag ur den. lite smakprov så att säga! Enjoy!Hon gick på den smala grusvägen,stenarna knastrade under skorna.En sval vind svepte tag i hennes hår.

Framför henne lyste solen upp den grusbeklädda vägen.Hon var på väg hemåt från sin dagliga morgonpromenad.Det var det första hon gjorde varje morgon,och det bästa hon visste på hela dagen.Hon tittade ut över det stora havet som öppnade sig nedanför henne,drog in den friska luften och kände hur hon fick ny kraft.Hon gick in det lilla köket,öppnade skåpet tog fam kaffet mätte upp och hällde i vatten i bryggaren. Hämtade tidningen, satte sig tillrätta ute på terassen.Fortfarande minns hon den dagen som igår.Aldrig skulle hon glömma.Men här var allt som det alltid varit.1961

Ulla kom ut från toaletten i en röd,vitprickig klänning,håret var uppsatt i en stram svans som alltid.-varför måste du alltid envisas med att ha håret upssatt?-jag trivs bäst i det svarade hon.Och så fick det bli.Dansen var i den stora parken som låg en bit ifrån Annas lägenhet.Kvällen var perfekt än så länge.Solen lös som en stor orange apelsin,på väg ner mellan träden.Ljumma vindar smekte förbi.

Musiken sjöng i deras öron ju närmre som kom.Dom gick och satte sej vi ett bord,Ulla tittade sej omkring för att se om han var där.Hela veckan hade hon väntat på att få se han igen.Nu stod han där en bit bort,med ett gäng kompisar.Lång mörk och stilig var han.Ulla kunde inte låta bli att titta åt hans håll hela tiden.Men hon skulle våga att bjuda upp honom sen det hade hon bestämt sej för.Men nu skulle dom dansa!


Onsdag 18 juni

Bernt Tillman var ute i skogen och gick,trots att klockan var närmare ett på natten.Det enda som hörde var en uggla som satt uppe i en tall.Kylan bet sig in i märgen,fast än det var i mitten av Juni,det hade inte varit nån varm sommar bara några enstakar dagar hade varit fina.Och nyss hade det regnat så allt var blött och sådär fuktigt.Bernt gick sin vanliga gamla väg som han alltid gjorde.Vägen slingrade sej ut genom Gamla byn,där Bernt bodde i ett stort hus ensam.Folk tyckte att han var lite underlig som bodde där alldels ensam i det stora huset.Och till utseendet så såg han ganska otäck ut med sitt halvlånga hår och gamla kläder.Skägget täckte hela ansiktet,det hade nog inte sett en rakhyvel på flera år.Därför kallades han för "skum Bernt" av folket i Långsand.Aldrig pratade han med någon heller.Vissa trodde att han hade blivit stum.Han stannande till en stund efter vägen vid Båthamnen och tittade ut över havet.Det var något speciellt med att stå där på natten och titta ut över det mörka havet.Efter att ha stått där en stund så fortsatte han sin promenad in på den lilla skogsstigen som ledde ner till Blåsut först.Bakom träd och buskar kunde man skymta ett litet ljusblått hus.Ganska gammalt var det och huset var byggt som en kajuta i ena delen.På sommaren brukade det vara öppet för café,och den årliga midsommarfesten höll till där,men det var inget Bernt brukade gå på direkt.Han föredrog att vara i sin egen lilla värld.Han tände pipan och började gå bort mot klipporna.Fötterna släpade han efter sig,i den våta tunga sanden.Han harklade till och tog fram den utslitna näsduken och spottade i den.Nu var han nästan framme vid Klipporna som var slutet på promenaden.Sen så gick han samma väg hem.Alltid gjorde han det.

Vågorna slog mot dom vassa klippkanterna.Vinden blåste hårt.Det enda som syntes till var några fiskmåsar som cirkulerade omkring.
vad ska ja nu titta på?

läste precis på aftonbladet att min kära serie prison break ska läggas ner.
ja ja kommer att sakna den iaf..fast egentligen så kanske d var på tiden.men d är en grymt bra serie iaf. har suttit bänkad i stort sätt varje kväll. sen så blir d ju inte bättre av att wentworth miller är med heller! haha för er som inte vet så är han den tatuerade snygginen vid namn michael i serien.
synd bara att hans tatueringar är fejk.
men han är också en väldigt bra skådespelare faktiskt.
lär ju lägga till och erkänna att d var mycket därför ja börja kolla på denna serie,hehe men sen insåg ja att den var ju sjukt bra!
38,6% tycker att d är en bra serie,men att det är på tiden att lägga ner. och ja dom har nog rätt.
hoppas nu på ett svindlande bra slut!
spännande ska d bli iaf!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article4183126.ab

kvällsblogg!

Lemmy våran leguan har fått sej riktig omvårdnad idag..han blev nog ganska häpen tror ja.Var ett bra ta sen han fick komma ut i " den stora vida världen" som lockar utanför hans lilla egna värld.
men han vart nog glad..å mådde prima när man klappar han.
sen fick ja för mej att ja skulle klippa hans klor,har aldrig gjort d förr,men han är så snäll så d funka bra det med.
nu kanske han blir lite mer lätthanterlig,så man slipper ha tjocktröjor på sej när man ska hålla på med han.

ja å sen då så ska man försöka vara lite nyttig,vilket funkar bra än.
har precis kommit in från min kvällspromenad som gick ovanligt bra i dag:D
är så glad att jag äntligen har kommit igång med det..gäller bara att fortsätta nu.
vem kom föressten på alla onyttigheter???!! d borde förbjudas..lr så borde allt onyttig vara nyttigt!*haha*
vi lever ju faktiskt på 2000-talet ingen som kan komma på nåt slags medel lr nå?
just nu så fylls mina kvällar med frukt frukt å åter frukt!
nu ska ja se La ink! hörs!
sommar!!

Alltså vart är den?
I need it! NOW!
vem fan kom på att d ska finnas fyra årstider..ja tycker d räcker bra med en..sånt tjafs å hålla på å byta hela tiden liksom! Tänk va bra om vintern inte fanns..ohh vad ja skulle trivas! ligga på stranden å glassa,bada bada bada och åter bada.
Jag älskar att bada,tror ja var en delfin lr nå i mitt tidigare liv,lr så var ja nog en väldigt ful fisk lr  nå liknande:P haha
Inte skulle man behöva bekymmra sej om å köpa vinterkläder heller.
Jag har fortfarande inte köpt vinterskor,jag hatar det. Jag går i mina snygga höststövlar i stället. Inte har man nån snygg vinterjacka heller.
Aja men det närmar sej sommaren iaf, å d är väldigt skönt!
Denna sommaren ska bli den bästa någonsin,det har jag bestämt!
Vi börjar lite smått med midsommmar å sen så är d i gång:D åhh vad jag längtar.
jag undrar om d blir nån tripp i år till det underbara Gotland,det återstår att se. Skulle va skoj å släpa dit några vänner med..:D Och såklart häsla på min kära kusin Sara.


blogga..som alla andra!,ja man lär ju hänga med:P

jahapp då ska man börja blogga då,kan nog bli skoj faktiskt!
För er som inte vet så är ja en tjej i mina bästa år*haha* tror ja iaf..:P Erica är namnet och jag är 23 år.Bor i lilla Ockelbo med min pojkvän Tobias. , och såklart Lemmy våran lilla,lr ja han e inte så liten..leguan.själv så vill ja ju ha en hund..men men ja för nöja mej med Lemmy så länge.
Annars så fylls mitt liv just nu med att längta efter sommaren,umgås med datorn och  leta jobb,vilket går väldigt trögt..nån som har nå jobb över till mej kanske?
Jo och så har jag ett missbruk med,d har väl alltid funnits där,men har blivit värre med åren.
Sofie en av mina bästa kompisar vet va jag snackar om här.Även min kompis Catta är inne på samma linje.
Det är såhär att när man har gjort det en gång så kan man bara inte sluta! Det är verkligen beroendeframkallande,och nu sen ja skaffa datorn har d blivit ännu värre..d är ju så lätt å få tag på.
Vad ska man göra? ja sökte på rehab kliniker idag men d fanns tyvärr ingen som stämmde in på mitt missbruk.
Så d får fortsätta,men Tobbe gillar det inte alls,det blir så dyrt i längden med.
Varje gång man åker in till stan så bara måste man ha minst en iaf.Men gärna många många..Bäst är det om man kan få tag på d billigt,då blir det en extra kick!
Men  sen när man använt det så är d liksom inte lika kul efteråt..då är d förbrukat.
Känslan lägger sej liksom.
Ja såklart så använder man det igen,men det är inte samma sak som första gången man har det.
Mestadels så får dom hänga där på sitt träd,som är alldels för fullt. och d bara ramlar varje gång man ska ha nåt.
Men det förgyller verkligen mitt liv mina små älsklingar..ja jag är sjuk! ja vet.
Men d är bara så underbart med Örhängen!!
Ett annat intresse jag har är blommor och inredning.
Älskar att pyssla å greja i lägenheten flytta och ändra om allt.
Och det är d jag vill jobba med,jag har gått lärling på en blomsterhandel i Gävle. Men har fortfarande inte fått nåt jobb.
Men det kommer väl...min dröm är att öppna eget såklart.
En mycket bra sida som ger insperation när det gäller blommor är www.bladverket.se måste ta och besöka denna butik nångång.
saknar mina blommor!
kanske därför ja fyller detta tomhål med ännu mer örhängen...haha sjukt!


RSS 2.0