2010.


Gott slut & Gott nytt år önskar jag er alla mina läsare och vänner.Avslutar med två härliga bilder från förra nyår.



Spikmatta.

Ja julen har vart..mer än så orkar ja inte tilllägga.Ni vet ju ändå hur den ser ut..Mat,klappar,Kalle osv..
Och imorgon är det nyår.En sak jag fick i julklapp av min mamma var en spikmatta.Vilket jag önskat mej länge,dom ska ju vara bra mot lite allt möjligt.Och jisses!! va skön den var att ligga på.Jag har blivit beroende.Hade huvudvärk,och då rullade jag bara ihop den och la den under huvudet.Och den hjälpte faktiskt.Skönt är det för trötta ryggar med.Så en sån rekomenderar jag varmt att testa.





Nu ÄR det jul!

Vill önska alla mina läsare och vänner en riktigt GOD JUL! Hoppas ni får en massa klappar och god julemat.




Jul,jul strålande jul!

Imorgon är det Julafton,ifall ni inte visste d :P! Vi har hållt på här hela dagen med både det ena och det andra.

Här kokas Peters julskinka för fullt.För mej blir det ingen skinka alls,inget kött alls för den delen,och det tycker jag är alldeles utmärkt!
jag skrev ju lite om paketinslagning i ett tidager inlägg.Nu har jag slagit in dom.Här kommer lite bilder på det,ifall det är någon som inte har hunnit med det,kanske ni kan få lite inspiration.





snöigt.





Mer rock åt folket del 2!

Jag fick en för tidig julklapp av min Underbara idag.En skiva med Volbeat,så nu är jag en riktigt glad
! :D
Och han hade även köpt en skiva till oss båda med Mötley crue :D
Tur att man har en sån underbar pojkvän som dej.*puss på dig




Mer rock åt folket!

Måste tipsa er om Laila Bagges smyckes och klädkollektion.Grymt coola smycken.*vill ha*Speciellt örhängena.
Och armbanden,ja allt !!
Kolla in här: www.rockbysweden.se




Ren tur! :)

Idag har vi inhandlat all den goda maten till julebordet.Skönt att få det avklarat.Sen så har vi varit iväg på Furuviks julmarknad.Det var supermysigt.Snön låg på backen,kallt var det(nästan för kallt),och det började till och med snöa.Och gissa vad vi vann? Jag och Peter spelade på Marabous chokladhjul för 30kr,och lyckades kamma hem storvinsten!jag har typ aldrig vunnit något.Skoj var det!Vi var också in i tropikhuset,och jag klappade en orm.Aporna såg vi också.En riktigt mysig dag!



www.furuvik.se


Julklappsdags!

Imorgon ska jag inhandla julklappar.Ja jag är lite sent ute,men jag har inte så många att handla till,och jag vet vad jag är ute efter (tror jag).Det roligaste är att slå in dom tycker jag.Älskar att fixa och dona med paketen.Får se hur dom kommer att se ut i år.Ett tips från mej är att sätta kottar på,man kan spreja dom med "fejk snö" först om man vill,kanel,stjärnanis,bjällror är fint att sätta fast.Låt fantasin flöda!
Här kommer en länk till en bra sida för inspiration :http://www.skonahem.com/inredning/dekorativa-detaljer/julklappar/



Lite historia bakom varför vi delar ut julklappar

Vad gäller julklappar iakttogs förr en högre grad av hemlighetsfullhet. På julaftonsmorgonen (numera utdelas "julklapparna" i regel efter Kalle Anka) hörde man en knackning ("klapp") på sin dörr eller på sitt fönster, och omedelbart därefter inkastades ett väl inlindat paket.Seden att ge bort julklappar kommer från en lantlig tradition som innebar att byns ungdomar smög omkring på julaftonen och knackade på i stugorna.När någon öppnade kastade man in en skämtgåva, som kunde bestå av ett vedträ eller en halmfigur. På gåvan hade man ofta fäst en lapp med en vers som förklarade varför mottagaren förärats den fina presenten. Dessa verser är föregångare till våra dagars julklappsrim. Det var viktigt att inte bli tagen på bar gärning under julklappsutdelandet, eftersom verserna kunde vara ganska så elaka och grovkorniga. På en del platser delades julklapparna ut av en julbock, men han och hans uppgifter har sedan slutet av 1800-talet övertagits av Jultomten.
Att givmildheten alltid varit som störst i juletid har sin naturliga förklaring. Under en kort tid fick man vila från vardagslitet och dessutom hade man för en gång skull ett överflöd av både mat och dryck. Man visade särskild omsorg om traktens fattiga och att låta bli att bjuda en besökande på något under juletiden kunde bringa otur. Då riskerade man nämligen att gästen gick ut med julen


Den årliga julgransstölden.

Nu är den över för i år.Ni förstår jag är riktigt kriminell och snor alltid en gran i skogen,helst på en granodling för där är dom extra fina och täta :P ! I år var det jag och Underbara som var ute på tur.Och det var klart en av dom roligaste gångerna jag vart med om i "grantjuvning".Vi pulsade och gick i hög snö,ramlade och gick en hel del innan vi hittade den perfekta.Sen sågade Underbara av den vi tog den,och gick efter en väg hem.Det kom ett antal bilar.Underbara slängde iväg granen i ren panik,och bilen såg ju såklart alltihopa för han var en aningen sen med kastet...senare kom bilen tillbaka då vi tatt upp granen och gick med den..haha! dom hade nog rätt roligt i den bilen med.Plus att vi gick förbi en gård,där det självklart var en hel familj ute! Men vi fick en fin gran iallafall till slut,och ingen böter heller,så det var lyckat!
Glöm inte kolla in Sunes jul klippet,riktigt sådär illa gick det inte för oss..




Isigt.






Snö!

Imorse när jag vaknade möttes jag av det här.


Så skoj...INTE! jag tål inte snö,jag är inte byggd för sånt här väder.Jag kan inte gå i sånt här väder!! BLÄ!


Ny form på Lussekatten.

I dag har jag och Underbara och Killer bakat både Lussekatter och Pepparkakor.Blev riktigt stämmning med doften.Så hade vi julmusik på med.Resultatet blev riktigt goda Lussekatter,ja pepparkakorna blev inte så dåliga dom heller,trots att det var "köpedeg".Imorgon är det redan Lucia,tänkt vad fort det går nu.Har bjudit hit mammsen på lite lussefika imorgon bitti.



Väldigt konstig form på den lussekatten upp till vänster tycker jag..den låg bara där helt plötsligt! :S



Hjärtekransar.

Julkänsla!





Vad är det som har hänt?!

Imorse vaknade jag och såg ut såhär:

Förstår inte riktigt hur det gick till? Ni som känner mej vet att jag har spikrakt hår,och då menar jag SPIKRAKT!
Så vad kan ha hänt?Vad tror ni?...(för jag har absolut inte gjort nåt med det)...



Joel Kinnaman

Dagen filmtips från mej : I skuggan av värmen. Underbar film,en av dom bästa jag sett på länge.Som ni förstår så är Joel Kinnaman med,och han är riktigt bra..och snygg;) ha ha!




Min första modell..

Killer!
Han fick ställa upp när jag ska lära mej min nya kamera.
Här är några fina bilder som jag knäppte på Killer igår kväll.Visst e han fin?Världens goaste katt det är han.Vad tycker ni om bilderna?





Den lilla sjöjungfrun.

Jag har hittat ett perfekt jobb för mig..ha ha!Jag ska jobba som sjöjungfru i Las vegas.Det ni! Nej skämt åsido,men det finns faktiskt ett sånt jobb där.Och det skulle ju passa mej perfekt.Eftersom jag älskar att va i vattnet.Och det finns också ett perfekt jobb till Underbara.Ostmästare men det ligger i Maryland,men det finns säkert nåt i Las vegas också.Kolla sjävla in denna länk :http://www.aftonbladet.se/resa/boende/article6235733.ab




Och så var man ett år äldre..

Jag tänkte ge er en liten uppdatering om min födelsedag.Den började med att jag vaknade till skönsång,och frukost på sängen av Underbara.Paket på brickan,ljus,en ros, varm choklad,fruktsallad mm.I paketen så låg det: Ett set med muggar och chokladgrejer att göra varm choklad med.
Doftljus.
Batteriladdare.
Minneskort.
Kameraväska.
Och en KAMERA!!
Wiiiiie!
Så nu kan jag ta fin fina biler.Sen ringde pappa och gratulera mej,fick pengar av han :)Sen kom mamma med hyacinter,och ett jättefint våningskakfat som jag velat haft länge.:)Senare på dagen kom svärmor och hennes man.Jag fick en jacka(sport) som är perfekt att ha när man ska ut och gå.En kokbok,Marie jungstedst senaste bok, och så fick jag en sjal från Peter syster och kille. Tack så mycket för alla fina presenter!
Sen var vi till Dragon Gate och åt och kollade på museumet där.Såklart så fick jag gratulationer av Sofie,Catta,Kusin mfl.. Jag hade en jättebra dag! :D Tack allihopa!


Tagen med nya kameran:P

1:a December.

Är det i dag.Tiden går så fort nu tycker jag.Är så mysigt nu,när man får pynta å greja.jag har bara en liten miniamaryllis i fönstret än så länge.Men jag vill köpa massor med fina blommor.Är ju bara det att det ska kosta så mycket pengar med allt.Man får försöka fixa fint endå,men skogens hjälp.Idag börjar årets julkalender också.Som verkar vara helt värdelös.Varför har dom inte mysiga bra julkalendrar som det var förr? jag har Sunes jul på datorn,och sen har vi Kurt Olssons jul på dvd.Dom är så grymt bra och för att inte tala om roliga! Jag bojkottar årets julkalender utan att ens ha kollat på den,och väljer Sune och Kurtan!Jag gillar julkalendrar fast jag är 24 snart..så det så!





RSS 2.0